Gouden handdruk 2015

Vraag gratis spreekuur aan

Stel, u krijgt ontslag en uw werkgever wil u een gouden handdruk meegeven. Per 1 juli 2015 gaan de regels veranderen. Wat er gaat veranderen? Eillert & Van Lammeren praat u graag bij.

Wat verandert er in 2015?

Bij onvrijwillig ontslag kan aan een werknemer een ontslavergoeding, oftewel een gouden handdruk, worden toegekend. De gouden handdruk dient als compensatie voor de terugval in inkomen. De vergoeding wordt bepaald aan de hand van de kantonrechterformule en wordt normaliter bij de werknemer als loon belast.

Het ontslagrecht verandert per 1 juli 2015. Vanaf dat moment ontvangt iedere werknemer bij ontslag een transitievergoeding, die ook mag worden gebruikt voor bijvoorbeeld een opleiding. Het bedrag van de transitievergoeding ligt een stuk lager dan die van de gouden handdruk. Voor een gouden handdruk bovenop de transitievergoeding zal niet snel aanleiding zijn. In 2015 verandert er dus een hoop.

Eillert & Van Lammeren beschikt over alle actuele kennis betreffende de gouden handdruk in 2015. Voor deskundig advies en professionele bijstand kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over Gouden handdruk 2015? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Neem contact met ons op of bezoek ons gratis spreekuur.

Neem contact op