arbeidsconflict advocaat Enschede

Vraag gratis spreekuur aan
Op de werkvloer wordt vaak intensief met elkaar omgegaan. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar dit kan ook leiden tot een arbeidsconflict tussen u en uw werkgever. Een arbeidsconflict kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals een meningsverschil over het functioneren of spanningen tussen collega’s door botsende karakters. Wanneer een arbeidsconflict escaleert, kan het voor een werkgever reden zijn om tot ontslag over te gaan. In dergelijke situaties biedt een arbeidsconflict advocaat juridische bijstand en begeleiding om uw belangen te behartigen bij arbeidsconflicten tussen werkgevers en werknemers.
Echter, de werkgever dient wel te voldoen aan strikte voorwaarden. Er moet daadwerkelijk sprake zijn van een arbeidsconflict of een verstoorde arbeidsverhouding, waarbij de werkgever niet mag aansturen op het ontslag van een werknemer. Daarnaast moet de werkgever ook reële pogingen hebben ondernomen om het arbeidsconflict of de verstoorde arbeidsverhouding op te lossen. Vaak is een mediatietraject de aangewezen weg om een arbeidsconflict op te lossen.

Rechten werknemer bij arbeidsconflict

Een werkgever kan dus niet zo maar tot ontslag overgaan als sprake is van een arbeidsconflict. En als het al tot ontslag komt heeft een werknemer in beginsel recht op de transitievergoeding. Indien de werkgever heeft aangestuurd op een arbeidsconflict en zich daarbij ernstig verwijtbaar heeft gedragen kan er bovendien aanleiding zijn voor een aanvullende vergoeding (de billijke vergoeding).

Voor een werknemer is het moeilijk manoeuvreren in een arbeidsconflict. Kunt u zich ziek melden en wat zijn de gevolgen daarvan? Moet u meewerken aan een mediationtraject? Moet u gehoor geven aan een oproep van uw werkgever voor een gesprek en mag u zich daarbij laten bijstaan?

GRATIS SPREEKUUR MET EEN ARBEIDSCONFLICT ADVOCAAT

Wij kunnen ons voorstellen dat u daarbij behoefte heeft aan begeleiding. Het kan geen kwaad om u in een vroegtijdig stadium al te laten informeren over uw situatie. Eillert & Van Lammeren is een betrouwbaar en gespecialiseerd advocatenkantoor, gevestigd in Enschede. Onze arbeidsconflict advocaat staat altijd voor u klaar. Wij bieden deskundige bijstand, waarbij we ons richten op een directe aanpak en efficiënt werken. Maak daarom gebruik van ons gratis spreekuur met onze arbeidsconflict advocaat in Enschede. Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Referenties

4/5
“Eillert & van Lammeren Advocaten heeft mij in de persoon van Herman Eillert geadviseerd in het vertrektraject dat ik vanwege reorganisatie met mijn voormalig werkgever (een gemeente) doorliep. De adviezen waren to the point met aandacht voor mijn persoonlijke situatie en karakter, de contacten waren intensief en verliepen altijd ongedwongen, bijna vriendschappelijk. Op de momenten dat het nodig was voelde ik mij echt gesteund in de contacten met mijn werkgever. En, niet onbelangrijk: Ik ben tevreden met de uitkomt van het proces.”
4/5
“Tijdens een arbeidsconflict dat enkele maanden heeft geduurd, heb ik Stefan van Lammeren ervaren als een competente, rustige en doelgerichte advocaat. Daarnaast is Stefan een prettige persoon in de omgang die altijd alle tijd nam om zaken af te stemmen, ook buiten kantooruren. Dit heb ik zeer op prijs heb gesteld. De uiteindelijke uitkomst van het geschil (toekenning van een passende ontslagvergoeding door de kantonrechter) heeft er mede aan bijgedragen dat ik zeer tevreden ben over dit kantoor.”
5/5
“Ik heb met Stefan van Lammeren samengewerkt in een arbeidsrechtelijke procedure. Stefan heeft zich daarin steeds heel dienstverlenend, betrouwbaar en deskundig opgesteld. Daarnaast beschikt hij over een scherpe pen. Ik kan Stefan van harte aanbevelen als advocaat binnen zijn deskundigheidsgebieden.”
5/5
“Met verschillende juridische zaken heeft Herman de OSG en mij bijgestaan op een prettige, persoonlijke, maar vooral professionele en realistische benadering van problemen. Daarbij maakte zijn materiedeskundigheid van o.a. arbeidsrecht, met daarbij een snelle en accurate respons voor mij het verschil: een vrijwel onmiddellijke reactie, geen afspraken op lange termijn. Zijn manier van optreden is duidelijk en rustig. Herman toont oprecht gemeende interesse in zijn cliënt en investeert veel tijd en energie om een goede werkrelatie op te bouwen, waardoor er een zeer prettige samenwerking ontstaat. Ik kan Herman van harte aanbevelen voor ondersteuning bij o.a. arbeidsrechtelijke zaken.”
5/5
“Eillert & van Lammeren Advocaten heeft de gemeente Montferland op uitstekende wijze en met grote inhoudelijke deskundigheid vertegenwoordigd in beroep en hoger beroep aangaande de Incidentele Aanvullende Uitkering 2011 met als resultaat een volledige toekenning van de aanvraag.”
4/5
“Ik ken Stefan van Lammeren al vele jaren en doe, namens Stichting Oosterwijs, met enige regelmaat en naar mijn volle tevredenheid een beroep op zijn ondersteuning. Stefan staat borg voor snelle, accurate en doeltreffende hulp bij zeer diverse problemen van juridische aard in het onderwijs. Als ik Stefan nodig heb, dan staat hij direct klaar. Hij denkt en werkt op uiterst plezierige en kritische wijze mee aan de oplossing van een probleem. Stefan heeft door de loop der jaren heen de nodige zaken tot een goed einde gebracht voor Oosterwijs. Zowel in de rechtszaal als daarbuiten. Ook voor (collegiale) consultatie heb ik Stefan leren kennen als een kritische en analytische ‘sparring-partner’.”

Onze advocaten zijn lid van de volgende verenigingen

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Nederlandse orde van advocaten (NOvA)
Vereniging voor Arbeidsrecht