Ontslagrecht 2015

Vraag gratis spreekuur aan

Veranderingen in het ontslagrecht

Het ontslagrecht maakt onderdeel uit van het arbeidsrecht en is in 2015 aan grote verandering onderhevig. Per 1 juli 2015 gaat de tweede tranche van de wet Werk en Zekerheid in, die zorgt voor wezenlijke veranderingen. Eillert & Van Lammeren adviseert u graag.

Wat verandert er?

De wijzigingen in het ontslagrecht hebben betrekking op de ontslagroute en de ontslagvergoeding, de beroepsmogelijkheden en de vaststellingsovereenkomst.

Vanaf juli 2015 wordt het ontslagrecht volledig opgenomen in het Burgerlijk Wetboek en is de ontslaggrond bepalend voor de ontslagroute. De ontbindingsvergoeding verdwijnt in beginsel en zal vervangen worden door een transitievergoeding. Het nieuwe ontslagrecht kent een mogelijkheid van beroep, in tegenstelling tot het huidige ontslagrecht. Daarnaast kan een werknemer terugkomen op een vaststellingsovereenkomst, mits dit binnen 14 dagen gebeurt.

Een bredere uiteenzetting van de veranderingen in het ontslagrecht vindt u hier.

Ons advies

Krijgt u in 2015 te maken met ontslag, dan staat Eillert & Van Lammeren u graag bij. Wij zijn er voor werkgevers én werknemers. Onze ervaring in het arbeidsrecht en de specialistische kennis van het nieuwe ontslagrecht maken ons uw ideale partner.

Twijfelt u of u een advocaat nodig heeft? Bezoek dan ons gratis spreekuur waarin we graag met u meedenken in uw situatie.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over Ontslagrecht 2015? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Neem contact met ons op of bezoek ons gratis spreekuur.

Neem contact op