Ontslagvergoeding in 2015

Vraag gratis spreekuur aan

De ontslagvergoeding in 2015 verschilt van de huidige ontslagvergoeding. Door het invoeren van het nieuwe ontslagrecht zal per 1 juli 2015 de ontslagvergoeding, die nu nog aan de hand van de kantonrechterformule wordt berekend, verdwijnen. In plaats daarvan komt er een vaste transitievergoeding.

De transitievergoeding

Iedere werknemer heeft bij het eindigen van het dienstverband recht op een transitievergoeding, mits de arbeidsovereenkomst ten minste 24 maanden heeft geduurd. De ontslagvergoeding is niet meer afhankelijk van een variabele factor, maar is een vast bedrag. Over de eerste 10 jaar van het dienstverband bedraagt de vergoeding 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar en over de periode daarna 1/2 maandsalaris per gewerkt jaar, met een maximum van € 75.000,- of een jaarsalaris. Slechts in uitzonderlijk situaties heeft een werknemer recht op een aanvullende ontslagvergoeding.

Uw ontslagvergoeding in 2015

De advocaten van Eillert & Van Lammeren adviseren bedrijven, instellingen, overheden en werknemers over ontslagkwesties en de vernieuwde ontslagvergoeding in 2015. Eillert & Van Lammeren adviseert, staat bij en kiest hierbij voor een directe en efficiënte aanpak.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over Ontslagvergoeding in 2015? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Neem contact met ons op of bezoek ons gratis spreekuur.

Neem contact op