Vrije advocaatkeuze voor iedereen

Vraag gratis spreekuur aan

Rechtsbijstandsverzekeraars staan u bij wanneer u te maken krijgt met juridische vraagstukken of geschillen. Deze rechtsbijstandsverzekeraars hebben eigen juristen in huis. Zij geven u in de meeste gevallen aan dat deze juridische medewerkers u zullen bijstaan, maar dat hoeft niet! In Nederland geldt in beginsel een vrije advocaatkeuze voor iedereen.

U kiest zelf

Mensen die gebruikmaken van een rechtsbijstandsverzekering mogen zelf bepalen door welke advocaat zij bijgestaan willen worden. Rechtsbijstandsverzekeraars zijn ook bij vrije advocaatkeuze verplicht de kosten te vergoeden.

Let wel: om gebruik te maken van uw vrije advocaatkeuze dient u wel eerst uw geschil en de inschakeling van een advocaat te melden bij uw rechtsbijstandsverzekeraar. De rechtsbijstandsverzekeraar mag u de vrije advocaatkeuze niet ontzeggen, maar wel grenzen stellen aan de vergoeding.

Experts

Eillert & Van Lammeren zijn specialisten op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht, onderwijsrecht en sociale zekerheid. Op deze gebieden ondersteunen wij u graag wanneer u voor ons kiest als u gebruik maakt van uw vrije advocaatkeuze.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over Vrije advocaatkeuze voor iedereen? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Neem contact met ons op of bezoek ons gratis spreekuur.

Neem contact op