Sociaal zekerheidsrecht advocaten in Enschede

Vraag gratis spreekuur aan

Onze advocaten zijn ook thuis in het sociaal zekerheidsrecht

Werknemers en werkgevers kunnen beide geconfronteerd worden met vraagstukken rondom sociaal zekerheidsrecht. Werknemers die werkloos raken kunnen een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. In geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid kunnen werknemers aanspraak maken op een WIA-uitkering. Echter, ook werkgevers kunnen belanghebbende zijn bij besluiten van het UWV. Zo kunnen werkgevers eigenrisicodrager zijn voor de WW-uitkering van hun voormalige werknemers, met name in het onderwijs en voor overheidswerkgevers. Daarnaast kunnen werkgevers ook eigenrisicodrager zijn voor WIA-uitkeringen van hun voormalige werknemers.

Dat geldt met name in het onderwijs en voor overheidswerkgevers. Ook kunnen werkgevers eigenrisicodrager zijn voor WIA-uitkeringen van hun voormalige werknemers. Eigenrisicodragers kunnen tegen besluiten van het UWV bezwaar en (hoger) beroep instellen. Verder lopen werkgevers het risico om een loonsanctie van het UWV opgelegd te krijgen, indien het UWV oordeelt dat de re-integratieverplichtingen niet zijn nagekomen.

Loonsancties en Re-integratieverplichtingen

Het risico voor werkgevers om een loonsanctie opgelegd te krijgen door het UWV is aanwezig als het UWV oordeelt dat de re-integratieverplichtingen niet zijn nagekomen. Wij begrijpen dat dit een serieuze zorg kan zijn voor werkgevers. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren en te vertegenwoordigen in deze delicate situaties.

Rechten en Risico’s

Eigenrisicodragers hebben het recht om tegen besluiten van het UWV bezwaar en (hoger) beroep in te stellen. Echter, werkgevers lopen ook het risico om een loonsanctie van het UWV opgelegd te krijgen als het UWV oordeelt dat de re-integratieverplichtingen niet zijn nagekomen. Wij begrijpen dat dit voor werkgevers een serieuze zorg kan zijn. Ons ervaren team van sociaal zekerheidsrecht advocaten staat voor u klaar om te adviseren en te vertegenwoordigen in deze delicate situaties.

Uw advocaat sociaal zekerheidsrecht in Enschede

In deze complexe situaties kunnen werkgevers rekenen op de expertise van Eillert & Van Lammeren, uw sociaal zekerheidsrecht advocaten in Enschede. Wij staan klaar om bezwaar of beroep namens u in te stellen tegen besluiten van het UWV en zullen uw belangen met toewijding behartigen in de verdere procedure. Specifiek in het onderwijs en bij overheidswerkgevers komt het vaak voor dat werkgevers eigenrisicodragers zijn voor zowel WW- als WIA-uitkeringen van voormalige werknemers. In deze complexe situaties kunnen werkgevers bij ons terecht voor juridische bijstand. Wij zijn gespecialiseerd in het indienen van bezwaar of beroep tegen besluiten van het UWV en zullen uw belangen met toewijding behartigen gedurende het gehele proces.

Referenties

4/5
“Eillert & van Lammeren Advocaten heeft mij in de persoon van Herman Eillert geadviseerd in het vertrektraject dat ik vanwege reorganisatie met mijn voormalig werkgever (een gemeente) doorliep. De adviezen waren to the point met aandacht voor mijn persoonlijke situatie en karakter, de contacten waren intensief en verliepen altijd ongedwongen, bijna vriendschappelijk. Op de momenten dat het nodig was voelde ik mij echt gesteund in de contacten met mijn werkgever. En, niet onbelangrijk: Ik ben tevreden met de uitkomt van het proces.”
4/5
“Tijdens een arbeidsconflict dat enkele maanden heeft geduurd, heb ik Stefan van Lammeren ervaren als een competente, rustige en doelgerichte advocaat. Daarnaast is Stefan een prettige persoon in de omgang die altijd alle tijd nam om zaken af te stemmen, ook buiten kantooruren. Dit heb ik zeer op prijs heb gesteld. De uiteindelijke uitkomst van het geschil (toekenning van een passende ontslagvergoeding door de kantonrechter) heeft er mede aan bijgedragen dat ik zeer tevreden ben over dit kantoor.”
5/5
“Ik heb met Stefan van Lammeren samengewerkt in een arbeidsrechtelijke procedure. Stefan heeft zich daarin steeds heel dienstverlenend, betrouwbaar en deskundig opgesteld. Daarnaast beschikt hij over een scherpe pen. Ik kan Stefan van harte aanbevelen als advocaat binnen zijn deskundigheidsgebieden.”
5/5
“Met verschillende juridische zaken heeft Herman de OSG en mij bijgestaan op een prettige, persoonlijke, maar vooral professionele en realistische benadering van problemen. Daarbij maakte zijn materiedeskundigheid van o.a. arbeidsrecht, met daarbij een snelle en accurate respons voor mij het verschil: een vrijwel onmiddellijke reactie, geen afspraken op lange termijn. Zijn manier van optreden is duidelijk en rustig. Herman toont oprecht gemeende interesse in zijn cliënt en investeert veel tijd en energie om een goede werkrelatie op te bouwen, waardoor er een zeer prettige samenwerking ontstaat. Ik kan Herman van harte aanbevelen voor ondersteuning bij o.a. arbeidsrechtelijke zaken.”
5/5
“Eillert & van Lammeren Advocaten heeft de gemeente Montferland op uitstekende wijze en met grote inhoudelijke deskundigheid vertegenwoordigd in beroep en hoger beroep aangaande de Incidentele Aanvullende Uitkering 2011 met als resultaat een volledige toekenning van de aanvraag.”
4/5
“Ik ken Stefan van Lammeren al vele jaren en doe, namens Stichting Oosterwijs, met enige regelmaat en naar mijn volle tevredenheid een beroep op zijn ondersteuning. Stefan staat borg voor snelle, accurate en doeltreffende hulp bij zeer diverse problemen van juridische aard in het onderwijs. Als ik Stefan nodig heb, dan staat hij direct klaar. Hij denkt en werkt op uiterst plezierige en kritische wijze mee aan de oplossing van een probleem. Stefan heeft door de loop der jaren heen de nodige zaken tot een goed einde gebracht voor Oosterwijs. Zowel in de rechtszaal als daarbuiten. Ook voor (collegiale) consultatie heb ik Stefan leren kennen als een kritische en analytische ‘sparring-partner’.”